Specialisten

Hendriks Financiële Diensten: ‘Geen haastwerk, maar maatwerk’

In Friesland zijn tal van mooie nieuwbouwprojecten. Misschien heb jij je droomhuis al gevonden en ben je toe aan het regelen van de hypotheek. Of je zit nog in de oriënterende fase en wilt weten wat je financiële ruimte is. In beide gevallen kan Hendriks Financiële Diensten uit Dronrijp veel voor je betekenen.

Henk begon zijn carrière ruim twintig jaar geleden bij RVS, “die van die paraplu”. Sinds 2005 is hij zelfstandig financieel adviseur. Hij heeft dus enorm veel kennis en ervaring, maar leert naar eigen zeggen nog iedere dag bij. Samen met Carola de Jong, die ook financieel adviseur is, werkt hij onder de naam Hendriks Financiële Diensten.

Het hele financiële plaatje

Bij het afsluiten van een hypotheek is het verstandig om naar de hele financiële situatie te kijken. De meeste hypotheken hebben immers een looptijd van dertig jaar. En dus heeft die stap ook consequenties voor de toekomst. “Ik probeer altijd het hele plaatje helder te krijgen,” zegt Henk. “Daarvoor is het nodig om veel vragen te stellen. Wat is de vermogenspositie van de klant, is er overwaarde op het eigen huis, hoe zien de jaarcijfers van een zpp’er eruit, wat zijn de wensen en plannen voor de toekomst. Allemaal belangrijk om mee te nemen in het hypotheekadvies.”

Door de jaren heen heeft Henk een netwerk opgebouwd van specialisten als notarissen, advocaten en accountants. Die samenwerking zorgt ervoor dat hij snel kan schakelen en aanvullende informatie paraat heeft in situaties die daar om vragen.

Duidelijk en flexibel

Voor Henk is het essentieel dat hij alles goed uitlegt. “De klant moet echt weten waar hij voor kiest en wat de gevolgen van die keuze zijn. Ook fiscaal. We nemen daar altijd uitgebreid de tijd voor, in meerdere gesprekken. Dat kan bij ons op kantoor of gewoon bij je thuis, wanneer je maar wilt. Als dat in de avonduren is: geen enkel probleem.”

Klanten ervaren de dienstverlening van HFD als snel, accuraat en erg menselijk. De ruim dertig verschillende hypotheken worden uitgebreid vergeleken en het advies is maatwerk. Dat ook je verzekeringsmap met je doorgenomen wordt is handig. Als het beter kan levert dat een besparing op, is het allemaal al prima geregeld en weet je dat je goed zit. De adviseurs zijn onafhankelijk en kijken puur naar wat voor jou het meest gunstig is. En alles wordt van A tot Z voor je geregeld.

Echtscheidingen

Ook bij een echtscheiding kan Henk veel voor je betekenen. Onder het motto “Als wegen scheiden, kies je je eigen weg” vormt Henk samen met Linda Hoekstra  Hoekstra & Hendriks mediation. Henk en Linda zijn allebei gecertificeerd mediator en aangesloten bij de NMv (Nederlandse Mediatorsvereniging voor professionele mediators). De financiële kennis van Henk komt bij het begeleiden van scheidingen goed van pas. Als je als stel in een echtscheiding verwikkeld bent en jullie wegen gaan scheiden, moet er veel geregeld worden. Om daar samen goed uit te komen, is mediation een belangrijke eerste stap. Voordat je met elkaar een oplossing kunt vinden voor financiële vraagstukken als alimentatie, wie er in het huis blijft wonen en zaken die de kinderen betreffen zoals het opstellen van een ouderschapsplan, moeten eerst emoties en miscommunicatie in goede banen worden geleid. Als er begrip ontstaat voor elkaar, dan is het makkelijker om alles goed te regelen. “Linda en ik zitten altijd samen bij een mediationsessie,” vertelt Henk. “Mensen vinden het veelal prettig om in gesprek te gaan met een man én een vrouw. Het voordeel van mijn financiële achtergrond is dat we ook op dat gebied deskundig kunnen begeleiden. En, indien gewenst, kan ik de echtscheiding meteen financieel afhandelen voor wat betreft hypotheek en dergelijke. Uiteindelijk is dat niet alleen goedkoper, je hoeft daarvoor ook niet meer naar iemand anders toe. Dat geeft rust en dat is in een scheidingssituatie heel fijn.”

Meer weten?

Hendriks Financiële Diensten scoort maar liefst een 10 (uit 11 reviews) op Advieskeuze.nl. Wil jij ook een gedegen financieel advies van Henk of Carola? Of ga je scheiden en wil je daarbij deskundige begeleiding? Wees welkom in het kantoor in Dronrijp of maak vrijblijvend een afspraak.

Hendriks Financiële Diensten                                               

Henk Hendriks en Carola de Jong

De Alde Mar 30
9035 VP Dronrijp                   

0517-384 420                                                       
info@hendriksFD.nl                                                

 

 

 

Hoekstra & Hendriks Mediation

Henk Hendriks en Linda Hoekstra

(0517)- 201 036

info@hoekstraenhendriks.nl

Wil je meer weten?

Vul onderstaand formulier in, dan nemen we zo snel mogelijk contact op.